Omschrijving Flockfolie

Flockfolie wordt, net als flexfolie, gebruikt voor het versieren van textiel (katoen, polyester of een mix van katoen en polyester).
De verpakking Hotfix folie van Vaessen Creative bestaat uit 1 vel flockfolie op A4 formaat.
Met de flexfolie (ook textielfolie, transferfolie en strijkfolie genoemd) kunt u textiel en kleding bedrukken met uw eigen ontwerp.
De folie brengt u aan met behulp van een strijkijzer.
De adviestemperatuur is 160°c. Strijk de folie ongeveer 20 seconden met gelijkmatige druk.
Laat de folie goed afkoelen voordat u de beschermfolie verwijdert. Het is namelijk een cold peel flock folie.

Gebruiksaanwijzing:
De eerste stap is een ontwerp maken. Knip of snijd de gewenste vorm vervolgens uit de folie. Zorg voor een droge, schone en kreukvrije stof.
U kunt de flockfolie fixeren met een strijkijzer. Houd er rekening mee dat de stoomfunctie van uw strijkijzer uit dient te staan. De adviestemperatuur voor het aanbrengen van strijkfolie is 160°c. Strijk de folie ongeveer 20 seconden met gelijkmatige druk. Maak geen heen- en weer gaande bewegingen tijdens het strijken!
Laat de folie goed afkoelen. Dit is namelijk cold peel flockfolie: de beschermfolie dient pas verwijderd te worden als deze koud is. Let op: de temperatuur en tijd kan per strijkijzer variëren!

Praktische tips:
• U kunt uw strijkijzer beschermen door een stukje bakpapier of hittebestendige folie tussen het strijkijzer en ontwerp te leggen.
• De folie kan gebruikt worden in combinatie met een stansmachine met dikkere stansmallen of met een plottermachine.
• Denk eraan dat u uw ontwerp in spiegelbeeld opzet, zodat het patroon in de gewenste richting komt.
• Was advies: de kleding of textiel met textielfolie is wasbaar op 40°. Door uw kleding en/of textiel binnenste buiten te wassen en te strijken, blijft het resultaat langer mooi.